Çehov kimdir?

anton çehov

1860’da Taganrog’da doğan ANTON PAVLOVİÇ ÇEHOV, kısa hikâyeleri ve sahne oyunları ile ün kazanan bir Rus yazarıdır. Eserleri Rusya’da olduğu gibi Batı Avrupa’da ve Amerika’da da günümüzde de büyük bir ilgi görmektedir. Çehov’un hikâyeleri birbirlerini pek anlamayan, bu yüzden yalnız kalan orta halli erkeklerle kadınları ele alır. En tanınmış hikâye kitapları şunlardır: “Kaştanka” (1887), “Step” (1888), “Düello” (1891), “Sevgili” (1898).
Oyunlarında pek az dramatik hareket vardır.


Tıpkı hikâyelerinde olduğu gibi oyundaki kahramanları da yaşamayı zor ve oldukça anlamsız bulurlar, çünkü yaşamanın nedenini ararlarken ilişkilerinde birbirlerini anlayamayacak bir sonuca varırlar. Yazarın en ünlü oyunları
şunlardır: “Martı” (1896), “Vanya Dayı” (1897), “Üç Kızkardeş” (1901), “Vişne Bahçesi” (1904).
Anton Çehov Moskova Üniversitesinde tıp öğrenimi yaptı. Üniversiteden sonra bir yandan doktorluk yaparken bir yandan da ailesine yardım etmek amacıyla gazetelere hicivli küçük yazılar yazıyordu. Çehov küçük hikâye yazarı olarak 1886’da üne ulaştı. O tarihten sonra mesleğini bırakarak edebiyatla uğraşmağa başladı. Daha sonra tiyatro oyunları yazdı. Moskova Sanat Tiyatrosu tarafından temsil edilen bu oyunlar yazarı daha da büyük bir üne ulaştırdı.
Anton Çehov 1904 yılında 44 yaşında veremden öldü.
(Adli Moran, Büyük Sanatçılar, Hürriyet Gazetesi)

"Çehov kimdir?" sorusunun farklı açıklamaları için:
*Çehov
*Anton Çehov kimdir?

Yorumlar